У Полтаві розробили план врятування внутрішньобудинкових мереж під час блекауту

У Полтаві розробили план врятування внутрішньобудинкових мереж під час блекауту

У Полтаві розробили план врятування внутрішньобудинкових мереж під час блекауту фото: domovoj.com.ua

Події
03 грудня 2022 12:03
Автор: Юлия Булыга

У Офісі Президента вважають, що Росія може завдати нових ударів по Україні в момент настання морозів. За словами радника глави ОП Михайла Подоляка, РФ чекає збільшення морозів до -8...-10 градусів, щоб завдати якомога відчутнішого удару. Ціллю окупантів у такому разі може стати скоріше опалення, а не енергетика.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Полтаві вже розробили алгоритм дій на сценарій блекауту. Якщо тривале відключення електроенергії та сильні морози створять небезпеку для внутрішньобудинкових мереж, то комунальники мають частково або повністю злити воду із системи, щоб врятувати її від руйнування

Заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка пояснив, що ці міри розроблені на найкритичніший випадок, пише "Полтавщина".

— Ми маємо алгоритм дій теплоенерго та ЖЕО № 2, коли виникне небезпека для мереж в умовах сильних морозів в умовах блекауту. Координувати цю роботу буде відповідний штаб. Ці дії розроблені на самий критичний випадок, коли буде тривалий блекаут одночасно із сильними морозами. У ті випадки потрібно або частково або повністю спустити воду із внутрішньобудинкових мереж, щоб лід не розірвав їх. Хоча ми маємо надію, що такої ситуації не станеться у реальності, але підготуватися до неї потрібно, - сказав Ричка.

Комунальники вже організували контроль температурного режиму та відслідковують прогнози погоди задля швидкого реагування під час настання несприятливих погодних умов.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах