Звільнено керівника прокуратури Полтавської області Столітнього: що відомо

Звільнено керівника прокуратури Полтавської області Столітнього

Звільнено керівника прокуратури Полтавської області Столітнього фото: https://t.me/v_plt

Події
25 сiчня 2023 12:04
Автор: Юлия Булыга

25 січня Генеральний прокурор Андрій Костін звільнив керівників п'яти обласних прокуратур: Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської та Чернігівської.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Звільнений прокурор Полтавської області Антон Столітній обійняв свою посаду у 2020 році, коли Генпрокуратуру очолювала Ірина Венедиктова.

Що встиг зробити Столітній

ЗМІ пишуть, що Столітній сам написав заяву про звільнення. Однією з причин рішення прокурора називають провал справи міського голови Олександра Мамая.

3 січня 2023 року Столітній заявив, що суд має обрати Мамаю лише один запобіжний захід — утримання під вартою. Це безальтернативна вимога закону під час дії воєнного стану.

Проте суддя Київського райсуду Полтави Юрій Бабенконе обрав Мамаю запобіжні заходи і залишив його на посаді. Прокуратура заявила, що оскаржуватиме обидва рішення.

За час перебування Столітнього на посаді була ще одна резонансна справа: депутату та керівнику Управління з містобудування повідомили про підозру отримання хабара.

До речі, під час керівництва Столітнього у прокуратури виникла цікавість до будівель в історичній частині Полтави. Наглядове відомство вимагало у власників укласти охорону договорів задля збереження будинків. А також зверталося до суду через внесені зміни до генерального плану міста, яке прийняла Полтавська міська рада. Було пред'явлено позови щодо знесення 57 тимчасових споруд у Полтаві.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах